Kiwanis schenkt elk jaar 30.000 euro aan goed doel (nieuwsblad.be)

Nieuwsblad - 2011-10-26
LONDERZEEL – Met astronaut Dirk Frimout haalde Kiwanis Londerzeel een wel heel speciale gastspreker binnen op de ‘Ladies Night’ in het Notenhof. Frimout zelf steunt de sociale projecten van Kiwanis, en ging daarom graag in op de uitnodiging als gastspreker. 
Het hoogtepunt van de zesmaandelijkse ‘Ladies Night’ van Kiwanis Londerzeel was ongetwijfeld de uiteenzetting van de eerste Belgische astronaut Dirk Frimout die er getuigde over zijn negendaagse vlucht met de Atlantis in 1992. ‘Dirk Frimout is naar onze Ladies Night gekomen omdat hij onze projecten steunt’, zegt voorzitter Paul Van denbempt.

‘We hebben ook uitgelegd wat we allemaal doen om jaarlijks 30.000 euro te kunnen inzamelen. Het geld gaat integraal naar sociale projecten die nauwkeurig uitgekozen worden. We bezoeken zelf het goede doel waaraan we het geld willen besteden, zodat we ook zelf ervaren dat onze bijdrage er echt nodig is en onze motivatie des te groter wordt.’

Voor volgend jaar staat alvast een nieuwe benefietactie op het programma in mei. Die loopt in samenwerking met voetbalclub Storm van Kapelle-op-den-Bos. 

‘Het project heet Run for LCH. Dat is een zeer zeldzame ziekte bij kinderen. Om die kinderen te helpen, willen we fondsen werven.’

Voorzitter Paul Van denbempt wordt opgevolgd door Geert Salembier. Dirk Pauw is secretaris, Gerie Desie is penningmeester. 

Bron: het Nieuwsblad