FOTO. ‘Sport 4 All’ laat kinderen met beperking meer sporten

Om leerkrachten LO en de leiding van jeugdwerkorganisaties een bijkomende tool te geven om kinderen met een beperking mee(r) te laten sporten werd –met steun van Europa- het ‘Sport 4 All’ project in het leven geroepen, afgekort ST4ALL. De kern van het project is het toegankelijk maken van sportactiviteiten voor iedereen, gericht op: jeugdbegeleiders en medewerkers, huidige trainers in sport en LO en familieleden van kinderen met een beperking. De vzw Tolbo uit Londerzeel werd gevraagd om voor België deel uit te maken van dit project dat loopt tem juni 2020. Andere landen die meewerken: Kroatië, Bulgarije, Oostenrijk, Turkije,…

Gezien ze dit project niet alleen kunnen realiseren heeft de VZW Tolbo een stuurgroep van (ervarings-) deskundigen opgericht.  Op woensdag 21.11.2018 kwam de stuurgroep in de centrumschool van Londerzeel voor de eerste maal samen.  Naast een vertegenwoordiger van de OVSG (Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten) zaten er ook lokale mandatarissen van Londerzeel en Boutersem (bevoegd voor sport en/of onderwijs), de Londerzeelse afdeling van de serviceclub Kiwanis en vzw Tolbo rond de tafel.
Noteer alvast 3 december 2019 in uw agenda voor het Europese congres dat wordt georganiseerd in Brussel met al titel “How to ensure sport for all activities – training, tools, learning outcomes”.